Цялостният ремонт на ж.п гарата е за над 2 милиона лева
Цялостният ремонт на ж.п гарата е за над 2 милиона лева / Дарик Сливен,

2 786 110 лева ще бъдат вложени в ремонта на ж.п гарата в Сливен. Той включва пълна реконструкция на гарата, ще бъдат предприети мерки за енергийна ефективност, отоплението ще се осъществява с два локални котела. Ще бъдат изградени традиционните за ЖП гарите търговски площи, предвидена е топла чакалня, кът за майки с деца, съобщи инж. Тони Грозданов, началник отдел „Изпълнение на програми с национално финансиране" в Националната железопътна компания.

Цялостният ремонт на жп гарата е за над 2 милиона лева
netinfo

Помещенията за децата ще бъдат обезопасени така, че те да нямат достъп директно до коловозите. Предвидено и изграждане на адаптирана тоалетна за инвалиди. Ремонтът няма да затрудни работата на ЖП гарата и няма да възпрепятства достъпа на пътниците до пероните.

Строителните дейности ще продължат 210 дни и ще приключат през месец октомври. Това е първата подобна инвестиция през последните 7-8 години, която Национална компания „Железопътна инфраструктура" прави в сграден фонд.

Предвижда се през следващите години - от 2017 г. до 2019 г. подобни ремонти да бъдат направени на ЖП гарите в Шумен, Враца, Мездра и Разград.