"Не приемаме обвиненията на група хора, събрали се на протест пред лечебното заведение със скандирания "Убийци!". Това се казва в позиция на регионалната колегия на БЛС в Сливен, разпространена до медиите, след извънредно заседание в сряда вечерта.

"Разбираме болката и страданието на семейството и близките на починалата и отправяме към тях нашите съболезнования. Предстои компетентните органи да кажат дали има лекарска грешка и каква е причината за смъртта.

15-годишно момиче от Сливен починало в областната болница, предстои проверка

МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен е водещо лечебно заведение в областта за многопрофилна стационарна медицинска помощ с доказан авторитет и традиции. Смъртта на деца в лечебното заведение не е ежедневие.

Отправените обидни квалификации и упреци без доказана вина противоречат на общоприетите морално-етични правила и уронват престижа и достойнството на медицинската общност в лечебното заведение", се посочва още в документа.

Десетки протестиращи пред сливенската болница заради смъртта на 15-годишното момиче

15-годишното момиче почина на 20 юни в областната болница от гноен перитонит, а два дни по-късно близки и познати на семейството се събраха на протест пред лечебното заведение с настояване да се поеме отговорност за смъртта й.

Окръжна прокуратура - Сливен постанови проверка по случая.
БТА