Окръжна прокуратура Сливен се самосезира
Десетки хора протестираха пред сливенската болница и настояха да се поеме отговорност за случая с починалото 15-годишно момиче. Те настояват някой да излезе да говори с тях, да обясни как петнайсетгодишно здраво дете е починало и да поеме отговорност за случилото се.

Окръжна прокуратура – Сливен се самосезира по репортажи в медиите и постанови проверка по повод смъртта на момичето, настъпила в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен.

Проверката трябва да установи налице ли са данни за извършено престъпление и ще бъде осъществена от служители на РУ на МВР – Сливен, а срокът за това е 10-дневен.

Наблюдаващият прокурор трябва да бъде уведомен при приключване на разпоредените действия, с оглед предприемане на последващи мерки.

Детето издъхнало на 19 юни от гноен перитонит. Според д-р Хрисант Хрисантов, заместник-директор по медицинските дейности в МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен, късно е взето решение за хирургично лечение.

Момичето е било прието в детско отделение на болницата на 16 юни, след оплаквания от диария и повръщане. Поради влошено състояние е извикан и реаниматор, който преценява, че е за операция.

Детето е транспортирано в хирургичното отделение, като при изследвания със скенер, то изпада в клинична смърт и по-късно почива.

 
БТА