/ областна администрация Сливен
9 имота, държавна собственост са предоставени от Областния управител на Сливен за управление. Това стана ясно от  Доклада за дейността на областната администрация през календарната 2017 година.

На Министерството на здравеопазването са предоставени 7 имота за нуждите на Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен, един имот в Сливен – за нуждите на териториалното бюро на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество и един имот – на Министерството на земеделието, храните и горите за нуждите на Общинската служба по земеделие в Нова Загора.
 
Чрез други три процедури безвъзмездно е прехвърлена собствеността върху един поземлен имот в с.Тича – на община Котел и върху три поземлени имота в Шивачево и с.Бяла паланка – на Община Твърдица.
 
През периода Областният управител е осъществил контрол по законосъобразността на общо 1 004 решения, взети на 63 заседания на общинските съвети в общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Две решения са върнати за ново обсъждане, едно е оспорено пред Административния съд.
 
Освен ефективното управление и опазване на държавната собственост и контролът върху законосъобразността на актовете на органите на местното самоуправление и администрация, основен акцент в годишния доклад са проведената регионална политика в Сливенска област, оказаното съдействие за социална интеграция на уязвимите групи, за равен достъп до качествено образование, за ограничаване на безработицата, както и популяризирането на кохезионната политика на ЕС за програмния период 2014-2020 и други.