18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора
18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора / netinfo

Примерни лекции за борбата с трафика ще бъдат изнесени в училищата в Сливен от днес до 24 октомври. На учениците ще бъдат разяснени и превантивните мерки. Повод е 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора. Това съобщи за Дарик Йордан Берберов, член на временната комисия в града.

Проявите са част от Националната програмата за предотвратяване и противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите.

Времената комисия с председател зам. кметът Радост Костова и членове Петко Чолаков, Йордан Берберов и Виолета Стоева са набелязали идеите и мероприятията за ограничаване и създаване на обществена примиримост към това явление.

Около 2000 беседи и лекции са изнесени от началото на годината до сега в училищата от „Сдружение за развитие и социална активност” в Сливен, добави Берберов.

На работната си среща временната комисия е приела за следващата година да бъде открит приют за ресоциализация и обгрижване на жертвите на трафика. Това е изискване по Правилника за приют за временно настаняване. Предстои да бъде избран теренът, уточни Йордан Берберов.