затвор Варна
затвор Варна / netinfo
По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол, съдът наложи наказание от 10 г. „лишаване от свобода“ на Михаил Г. на 36 години от гр. Ямбол. Той е подсъдим за това, че на 04. май 2017 г., след 18.30 ч. в двуетажна полуразрушена сграда на изоставена детска градина, е направил опит умишлено да умъртви непълнолетно момче от гр.Ямбол.

Той е нанесъл удари с ръце и твърди тъпи и тъпоръбести предмети (камъни или др.подобни) в областта на главата, лицето и тялото на пострадалия, блъскане и удряне на главата, лицето и тялото на пострадалия със значителна сила по твърди неравни повърхности (земя, под, камъни или др.подобни) и влачене на пострадалия по неравни повърхности (земя, под), вследствие на което пострадалият е доведен до тежко общо безсъзнателно състояние, в състояние на дълбока кома с периодично дишане с апноични паузи (временно спиране на дишането) за продължително време.
 По рождение Михаил Г. страдал от неподвижност на колянната  става на левия крак, което го принуждавало да куца при вървене. В махалата, в която живеел се ползвал с прозвището „Мюмюн“, наричали го и „Куция“, последното от които прозвища, обвиняемият не харесвал.

Двамата се познавали. Те влезнали в необитаема и в разговор помежду им, пострадалият се обърнал към подсъдимия с прозвището му „куц“, като го нарекъл и „инвалид“. Подразнен от това и в отговор на приетото от него като обида обръщение Михаил Г. бутнал силно с ръце момчето, което от удара загубило равновесие и паднало на земята. В продължение, Михаил Г. се навел над падналото на земята дете и със значителна сила и многократно нанесъл удари с ръце и крака в областта на главата, лицето и тялото на детето. Подсъдимият взел и от земята парче бетон (отломка) от подовата и стенна конструкция на сградата и с него също нанесъл удари в областта на главата, лицето и тялото на детето. Със значителна сила, няколкократно Михаил повдигнал от земята главата и тялото на детето и ударил (блъснал) главата и тялото на детето по неравния, осеян с парчета от камъни под на сградата.

Подсъдимият ще търпи наложеното му наказание при първонагален „строг“ режим.
Съдебното заседание се е провело по реда на съкратеното следствие.

Присъдата на Окръжен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.