На двама от тях са повдигнати обвинения и са задържани за 72 часа
Задържаха петима души след мащабна специализирана операция за наркотици в Силистренско, съобщиха от полицията.

Арестите са резултат на работа и прецизно планиране на действия. На 11 юни на обществено място в областния град криминалистите засекли 46-годишен мъж, известен с престъпления, свързани с наркотици.

Разбиха оборудвана наркооранжерия в София (СНИМКИ)

Последвал личен обиск, при който в чанта на мъжа били намерени 49 грама метамфетамин, идентифициран с полеви наркотест. Наркотикът бил иззет, а мъжът приведен в арестта.

По-късно същия ден полицаите се насочили към частен дом в село Айдемир, обитаван от 36-годишен, известен и осъждан за наркопрестъпления. При претърсване на жилището му били намерени химически вещества, стъклени колби и други средства за производство на наркотични вещества.

ОД на МВР-Силистра

От мъжа, съпругата му на 29 г. и друг 42-годишен мъж, пребивавал на адреса, били иззети 6.5 грама метамфетамин и 7.9 грама канабис. В къщата криминалистите намерили и множество монети и предмети с белези на артефакти. Двамата мъже и жената са задържани.

Арестуван е и 39-годишен мъж, засечен да шофира автомобил в същото село. Той е бил спрян за проверка и тестван, като е отчетено наличие на метамфетамин.

При претърсване у него били намерени 0.6 грама от същата дрога. Четиримата мъже и жената са задържани за 24 часа. На двама от тях са повдигнати обвинения и срокът на задържането им е удължен до 72 часа.

Жената също е привлечена към наказателна отговорност и ѝ е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня