/ / iStock/Getty Images
На 30 март пожарникари в Силистра са загасили пламналия огън във вилната зона на града край пътя за Добрич, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра.

Произшествието е станало по неустановени още причини. Огънят се е разпрострял върху 15 000 кв.м площ и унищожил четири вили и седем дка лозя. След намесата на огнеборците са спасени 11 вили и пчелни кошери.

На огромна площ сухи треви и храсти са горели вчера и край околовръстния път до село Айдемир. Пожарникарите потушават огъня, преди да унищожи 1400 дка овощна градина. 

Пожари в сухи треви са гасени вчера (30  март) в районите на Тутракан, село Звенемир и село Калипетрово, където помощ на огнеборците оказва частен стопанин с трактор. Няма материални щети, спасени са къщи, оранжерии и инвентар.

Екип на РСПБЗН-Силистра е загасил пожар и в къща в село Калипетрово. Изгорели около 50 кв.м покрив, но е спасена къщата и друга в съседство. 

На 30 март небрежна работа с огън довела до пожар в сайвант в Дулово. Изгорели са сайвантът и 200 кг царевица. Спасена е къщата на стопаните. Електрическа триколка е изгоряла на пътното платно край Тутракан. Пожарът е потушен от екип на РСПБЗН в града. 
БТА