Жена роди във външна тоалетна, лекари спасиха падналото в дупката бебе
Жена роди във външна тоалетна, лекари спасиха падналото в дупката бебе / Dariknews.bg

Жена от ромски произход роди във външна тоалетно в с. Каспичан. Сигнал за това е подаден в Спешна помощ около 17:40 часа снощи. На място е пристигнала линейка, а лекарите установили, че детето е паднало в тоалетната. Пред тях 24-годишната родилка Анелия Ангелова обяснила, че е родила детето, докато е ходила по голяма нужда. Това е четвърто раждане на жената, тя не е ходила на женски консултации, обясниха за Дарик от Спешното отделение в Шумен.

След като пристигналия на мястото медицински екип е чул плача на детето, паднало в тоалетната, са започнали да копаят тунел за да стигнат до него. След около 30 минути те измъкнали новороденото, което е било живо. По-късно жената и бебето са откарани в Шуменската болница. Установено е , че родилката е била бременна между 8 и 9 месец.

От неонатологично отделение съобщиха, че детето е 1 кг. и 900 грама. Бебето е настанено в кувиоз с увреждания, било е силно охладено от престоя в тоалетната. В момента то е с ниска телесна температура , заяви д-р Севдалина Стойкова, шеф на Неонатологично отделение на болницата в Шумен.

По случая се извършва проверка от служители на Районно управление "Полиция" - Нови пазар, съобщиха от ОД на МВР-Шумен.