Ж.п. прелезът до ШУ ще бъде ремонтиран
Ж.п. прелезът до ШУ ще бъде ремонтиран / netinfo

Обещал съм да бъде ремонтиран ж.п. прелеза до Шуменския университет „Еп. Константин Преславски” и това ще бъде направено – заяви по време на посещението си в Шумен министърът на транспорта Петър Мутафчиев. Той допълни, че по време на срещата си с кмета Красимир Костов е бил обсъждан новия устройствен план на Шумен, както и възможността сточната гара да бъде преместена от централната част на града, но да се запази пътническата гара и тя да бъде ремонтирана.

В момента подготвяме плана за ремонт на гарите през тази година и съм убеден, че в края на 2008 г. ще се забележи промяната в тях - заяви Мутафчиев. Той отбеляза, че през миналата година са били ремонтирани общо 70 ж.п гари в страната, някои от тях са претърпели основен ремонт други само частичен.

По отношение на идеята за изграждане на надлез от кв. „Тракия” в Шумен, Мутафчиев заяви, че това не може да се случи с помоща на Министерството на транспорта или чрез Кохезионния фонд. Изграждането на надлез може да стане със средства от Министерството на регионалното развитие и благоустройството- каза Мутафчиев. Сигурен съм, че общината заедно с правителството ще намери начин да реши този важен за Шумен въпрос-допълни той.

В Шумен министър Мутафчиев участва в ритуал по зарязване по повод Трифон Зарезан.