/ pixabay, архив
След одобрено от съда споразумение с Окръжната прокуратура в Търговище подсъдим за теглене на пари от чужда дебитна карта ще търпи ефективна присъда при строг режим

5 години затвор за теглене от чужди карти

10 месеца лишаване от свобода при строг режим е наказанието на 37-годишен мъж. за теглене на пари от чужда дебитна карта без съгласието на титуляра. Присъдата бе постигната след споразумение с Окръжната прокуратура в Търговище, което подсъдимият поиска днес в съдебната зала на Търговищкия окръжен съд. 

С дебитната карта Валентин се снабдил, след като платежният документ изпаднал от дрехите на негов колега в съблекалнята на цеха, където работели. Той я взел, но не казал на колегата си.

Дебитната карта била безконтактна и още същата вечер - на 3 април тази година, подсъдимият си купил с нея цигари и алкохол. С четири трансакции той успял да  плати покупки на стойност 72 лева.

Задържаха кметски син за лихварство (СНИМКИ)

След полунощ отишъл в друг магазин. Поискал да закупи стоки на стойност над 25 лева. Обяснил на продавачката, че е забравил ПИН-кода и затова ще плати стоките на няколко пъти за суми до 25 лева. Дебитната карта обаче вече била блокирана и Валентин не успял да се възползва от нея, за това я изхвърлил.

Изтеглените суми Валентин вече е възстановил на своя колега. Той е осъждан четири пъти, като наложените му наказания са били ефективни. Сега 37-годишният мъж ще влезе за пети път в затвора, за да изтърпи ефективното наказание при строг режим.

Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.