/ Община Шумен
Започна почистването на коритото на река Енчова във връзка с предстоящото покриване на реката и подобряване на техническата инфраструктура на ул. „Марица“, в участъка от ул. „Васил Друмев“ до ул. „Климент Охридски“, съобщиха от Общината.

Подготовката за последващите строителни дейности Общината извършва със собствени средства. По проекта е предвидено изграждане на допълнителна лента за движение по ул. „Марица“, пешеходен тротоар и велоалея.

Обновиха улици в Шуменско

Общинската администрация кандидатства пред регионалното министерство за осигуряване на необходимия финансов ресурс, както и за средства, с които да продължи укрепването на бреговете на реката.

След първоначалните разнопосочни информации от края на предишното правителство през следващите дни се очаква да излезе окончателното решение на сегашния служебен кабинет.

Тогава ще стане ясно дали проектите ще се финансират от Общината или с пари от държавата. Изпълнител на проекта е „Автомагистрали - Черно море“ АД и в момента се премахват саморасли храсти и дървета.