Заловиха украинец, шофирал пиян и блъснал лек автомобил
Заловиха украинец, шофирал пиян и блъснал лек автомобил / netinfo

Пиян украинец блъсна паркиран автомобил и избяга. Това съобщиха за Дарик от полицията в града. Инцидентът е станал на ул. „Климент Охридски” в Шумен. Товарен автомобил ДАФ без ремарке, с чуждестранна регистрация, който се е движил неправилно е ударил паркиран лек автомобил БМВ, след което шофьорът е напуснал местопроизшествието.

В Районното управление на МВР - Шумен е бил подаден сигнал, че товарен автомобил с подобно описание се движи по площад „България”. Малко по-късно автомобилът е бил засечен на кръстовището на бул. „С. Велики” и ул. „Строител”, където след кратко преследване от полицията е спрял. При извършената проверка е установено, че товарният автомобил е с украинска регистрация и е управляван от 22-годишен украински гражданин.

При проверка с техническо средство е установено, че шофьорът на товарния автомобил е шофирал след употреба на алкохол, с концентрация в кръвта 2,43 промила. Водачът е задържан в Районното управление на МВР. Срещу него е започнато незабавно полицейско производство по чл. 343 Б, ал. 1 от Наказателния кодекс за управление на МПС след употреба на алкохол.