Заловиха бивш затворник, обрал магазин в с. Гусла
Заловиха бивш затворник, обрал магазин в с. Гусла / netinfo

40-годишен бивш затворник от с. Гусла е бил заловен заради кражба, съобщават от Областна дирекция на МВР -Шумен. Той обрал смесен магазин в селото, а след това влязъл с взлом и във фризьорски салон в Каолиново.

Мъжът разбил входната врата на фризьорския салон, но бил  забелязан от граждани, след което побягнал. Носил със себе си найлонов чувал, обяснили очевидци. Малко по-късно полицаи, забелязали мъж с подобно описание на изхода на град Каолиново в посока към село Тъкач и го задържали. В чувала той пренасял цигари и захарни изделия.

По същото време в Районното управление в Каолиново е получен сигнал, че от магазин в с. Гусла е извършена кражба на такива продукти на обща стойност около 300 лева. Установено е, че задържаният мъж е обрал магазина, след като счупил с камък прозорец в търговския обект. Пред полицаите крадецът обяснил, че след извършването на кражбата се е придвижил пеш от село Гусла до град Каолиново.

Той е задържан за 24 часа. В края на 2009 година мъжът е излязъл от затвора в град Варна, където е изтърпявал наказание за извършена кражба.

Ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража", допълват от ОД на МВР-Шумен.