Задържаха след преследване водач без книжка, той наплюл полицай
Задържаха след преследване водач без книжка, той наплюл полицай / netinfo

28-годишен мъж , шофирал лек автомобил „Мерцедес" е бил задържан след гонка, съобщиха за Дарик от полицията. Снощи на бул. "Симеон Велики" в Шумен полицейски служители са подали сигнал за спиране със "стоп - палка" на водача "Мерцедес"-а. Той обаче не спрял и се отправил по булеварда в посока към площад "Оборище". Малко по-късно, в близост до кооперативния пазар в града от друг автопатрулен полицейски екип бил забелязан лекият автомобил "Мерцедес", който се отправил в посока към ул. "Алеко Константинов". Полицейските служители предприели действия по спирането му. Водачът на колата обаче завил по ул. "Цар Освободител". Автомобилът е спрян на ул. "Хан Тервел" в града. Шофьорът се опитал да осуети полицейската проверка, като побягнал, но бил задържан от полицейските служители.

Мъжът отказал да представи документ за самоличност и отправил обидни, цинични и заканителни изрази към полицаите и се изплюл към един от катаджиите. Установено е , че 28-годишният шуменец е неправоспособен и е криминално проявен. Той отказал да бъде изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, както и да даде кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за 24 часа и са му съставени актове за дребно хулиганство, както и за нарушение на Закона за движение по пътищата.  

През май 2006 година в шуменецът е управлявал МПС след употреба на алкохол с концентрация в кръвта над 1,2промила. За това нарушение Районен съд Шумен му е наложил наказание "пробация". През юни 2008 г. той управлявал автомобил без книжка. Срещу него е било образувано наказателно производство и му е наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от четири месеца с три години "изпитателен срок".