Задържаха младеж опитал да подкупи катаджия, дал му 20 лева „да пие кафе
Задържаха младеж опитал да подкупи катаджия, дал му 20 лева „да пие кафе / Дарик-Шумен, архив

20-годишен младеж от село Тъкач е задържан, опитал да подкупи служител на КАТ-Шумен.

Около обяд вчера за проверка на ул."Раковска" е спрян водачът, който шофирал -"Форд Мондео" с чешки регистрационни табели. При проверката той  не представил застраховка Гражданска отговорност, дал шофьорската си книжка, но не представил контролния талон.

Мъжът бил отведен в Пътна полиция. Докато служителят извършвал проверка и правел допълнителни справки по телефона 20-годишният водач оставил на бюрото му банкнота от 20 лв. На въпрос за какво са тези парии, младежът отговорил „За да пиете едно кафе, да спрете проверката и да ме пуснете да си ходя ". Веднага след това той е задържан и отведен в полицейското управление.

След справка станало ясно, че е с отнет контролен талон и с неплатени глоби по наказателни постановление. „Според промените в закона в такава ситуация книжката му трябва да бъде отнета", заяви говорителят на полицията Ася Йорданова.

„Служителят, който е опитал да подкупи е дългогодишен служител в Пътна полиция", съобщи директорът на ОД на МВР-Шумен Любомир Христов. Той е началник на група в КАТ.