Задържаха младеж опитал да подкупи катаджия, дал му 20 лева „да пие кафе"

Задържаха младеж опитал да подкупи катаджия, дал му 20 лева „да пие кафе
Задържаха младеж опитал да подкупи катаджия, дал му 20 лева „да пие кафе / Дарик-Шумен, архив

20-годишен младеж от село Тъкач е задържан, опитал да подкупи служител на КАТ-Шумен.

Около обяд вчера за проверка на ул."Раковска" е спрян водачът, който шофирал -"Форд Мондео" с чешки регистрационни табели. При проверката той  не представил застраховка Гражданска отговорност, дал шофьорската си книжка, но не представил контролния талон.

Мъжът бил отведен в Пътна полиция. Докато служителят извършвал проверка и правел допълнителни справки по телефона 20-годишният водач оставил на бюрото му банкнота от 20 лв. На въпрос за какво са тези парии, младежът отговорил „За да пиете едно кафе, да спрете проверката и да ме пуснете да си ходя ". Веднага след това той е задържан и отведен в полицейското управление.

След справка станало ясно, че е с отнет контролен талон и с неплатени глоби по наказателни постановление. „Според промените в закона в такава ситуация книжката му трябва да бъде отнета", заяви говорителят на полицията Ася Йорданова.

„Служителят, който е опитал да подкупи е дългогодишен служител в Пътна полиция", съобщи директорът на ОД на МВР-Шумен Любомир Христов. Той е началник на група в КАТ.