съд
съд / Снимка: Дарик, архив
Търговищкият районен съд издаде втора осъдителна присъда за купуване гласове на изборите за Европейски парламент.

58-годишната Наталия И. прие да търпи наказание 4 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, след като се призна за виновна за купуване на гласове на изборите за Европейски парламент и сключи споразумение с Районната прокуратура в Търговище. То е било одобрено от състав на Търговищкия районен съд и е влязло в сила.

На 21 май в районното управление в Търговище е бил получен сигнал, че седмица по-рано Наталия е предлагала сумата от 30 лева на различни лица, за да ги склони да упражнят избирателно си право в полза на определена политическа сила. Престъплението е извършено като продължавано деяние в периода от 13 до 18 май.

Припомням, че на 3 юни Търговищкият районен съд одобри споразумение и с 52-годишната Снежана Хр.. Тя получи наказание лишаване от свобода за срок от 10 месеца, което бе отложено с изпитателен срок от 3 години. За Снежана бе доказано, че е дала на други три жени по 30 лева с цел на бъдат склонени да упражнят избирателното си право на изборите за Европейски парламент в полза на политическа партия.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.