темида съд
темида съд / DarikNews.bg - архив
Жена, купувала гласове за политическа партия на изборите за Европейски парламент, е с осъдителна присъда след одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура в Търговище, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура - Варна.

51-годишната Снежана Хр. получи днес наказание лишаване от свобода за срок от 10 месеца, което е било отложено с изпитателен срок от 3 години, след като Търговищкият районен съд одобри споразумението между подсъдимата и Районната прокуратура в града.

Бързото производство срещу подсъдимата е било образувано на 21 май тази година от Районната прокуратура в Търговище, след като е установено, че Снежана предложила на жителка на града и дала на други три жени по 30 лева с цел на бъдат склонени да упражнят избирателното си право на изборите за Европейски парламент в полза на политическа партия. Продължаваното престъпление е било извършено в периода от неустановена дата през месец май до 21 май тази година в Търговище.

Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

В Районната прокуратура в Търговище се води и още едно досъдебно производство за предложена имотна облага на лица, за да бъдат склонени за гласуват за определена политическа партия. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.