В Търговище стартира проект „Мисията - възможна
В Търговище стартира проект „Мисията - възможна / Борислав Курдов

15 деца с увреждания и техните семейства ще бъдат обект на нов проект, който стартира в Търговище. Той е първият, реализиран от сдружение „Заедно за децата на Търговище" и е озаглавен „Мисията - възможна".
Целта на проекта е да подпомогне деца с увреждания или със специални образователни потребности, съобщи ръководителят му Светла Янчева. Предвидени са срещи за разрастване и сплотяване на родителската общност; привличане на нови съмишленици за преодоляване на негативното отношение към децата с увреждания; прилагане на новаторски модели при работата с семействата.
В рамките на проекта ще се сформира и така нареченото звено „Родители за контакт". Става дума за хора, които да подкрепят двойките или семействата, които току-що са научили, че детето им има някакъв вид увреждане. Този метод работи вече в по-големите градове в страната, но за Търговище ще бъде въвеждан тепърва.
Проектът „Мисията - възможна" се реализира в рамките на десет месеца, от юни до март 2016 г. Неговата стойност е близо 5 000 евро, като се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България.