В Търговище разкриха жестоко убийство
В Търговище разкриха жестоко убийство / Борислав Курдов
В Търговище разкриха жестоко убийство
66277
В Търговище разкриха жестоко убийство
  • В Търговище разкриха жестоко убийство

В Търговище бе разкрито жестоко убийство на 76-годишна жена, жителка на квартал Въбел. Убиецът е 25 годишен мъж, който пребил бабата до смърт, а по-късно овъглил трупа й, разкриха началникът на ОД на МВР – Търговище комисар Георги Николов и началникът на Криминална полиция Пламен Замбев. Пред медиите застана и екипът, който довел разследването до уличаване на убиеца.

Убийството е станало на 18 август, около 4 часа сутринта. 25-годишен мъж от квартал Въбел, връщайки се от Търговище, където посетил питейно заведение, решил да извърши кражба на метални предмети от двора на възрастната жена. Тя обаче го чула и двамата се спречкали. Младият мъж нанесъл жесток побой над жената, в последствие на които тя починала. За да прикрие следите си той струпал върху трупа й дрехи и ги подпалил.

След сериозни разследвания и със съдействието на всички институции на МВР, органите на реда са стигнали до извършителя. Установено е, че младежът нанесъл ударите с твърд предмет, като по тялото на починалата има и следи от намушквания. В сряда вечерта извършителят е направил пълни самопризнания.

Убиецът е криминално проявен. Преди години, когато е бил непълнолетен, има регистрация за кражба на автомобил, който също е бил подпален, след като е бил изоставен.

Предстои по-късно днес да бъде повдигнато обвинение на 25-годишния извършител на убийството.