Учениците в област Шумен отбелязват 22 април - Световен ден на Земята
Учениците в област Шумен отбелязват 22 април - Световен ден на Земята / netinfo

Училищата в област Шумен ще се включат в отбелязването на 22 април-Световен ден на Земята. Това съобщават от пресцентъра на Областната администрация. Проявите се провеждат под патронажа на областния управител Донка Иванова и са посветени на 45-та годишнина от първото честване на Деня на Земята.

Регионалният инспекторат по образование организира екологичен десант „За един по-чист и приветлив град", който ще се проведе на 22 април. Учениците от Шумен ще почистят районите около своите училища, събирайки разделно отпадъците. По-късно в 17:30 ч. представители на всяко училище ще се събират в градинката до община Шумен, където ще прочетат апел към шуменските граждани.

В Деня на Земята в Областна администрация ще се проведе информационна среща в рамките на инициативата „Да изчистим България". Пред представители на общините, институции и ведомства организаторите на кампанията ще представят възможностите, условията, начина на организиране и координация на инициативата „Да изчистим България" за настоящата година.

Срещата ще се състои на 22 април от 14:30 ч. в зала 2 на Областна администрация-Шумен.