Ученическият парламент с открито заседание за Деня на християнското семейство
Ученическият парламент с открито заседание за Деня на християнското семейство / netinfo

Публично заседание на Градски ученически парламент - Шумен на тема „Любов или секс, приятели или интернет, спорт или дрога - интересите на съвременния тийнейджър " ще се проведе на 19 ноември от 18:00 ч. в Младежки дом - Шумен. Организатори на събитието са Български Червен кръст и Общински здравен център организират и Младежкия дом. Това съобщиха за Дарик от пресцентъра на община Шумен.

Повод за заседанието е Деня на християнското семейство, който се чества на 21 ноември и публикуваното неотдавна социологическо изследване, според което младите хора в Шумен в най-голяма степен се вълнуват от темите за любовта, интернет достъпа и комуникацията и превенцията за употребата на психоактивни вещества и алкохол.

Участниците в откритото заседание ще изслушат доклад на тема „Интересите на младите хора в Шумен" и ще участват в дискусия за предприемане на мерки за ограничаване на антисоциалните прояви на подрастващите и поощряване на позитивни за младите хора  практики.                

форума ще участват ученици от всички училища в Шумен. За гости на заседанието са поканени педагози, представители на местната власт,  неправителствени организации, социални институции и организации от региона.