TEЦ - Шумен и  Булгаргаз ще сключат договор
TEЦ - Шумен и Булгаргаз ще сключат договор / netinfo

„Няма вероятност Топлофикация - Шумен да не поднови договорът си с Булгаргаз, за доставка на гориво и за разсрочено плащане на дълговете”. Това каза за Дарик радио изпълнителният директор на дружеството инж. Иван Кунев.

Що се отнася до техническата подготовка, Топлофикация -Шумен е готова за новия отоплителен сезон - допълни Кунев. Резултатите от проверката на Министерството на икономиката и енергетиката, която бе извършена в дружеството ще бъдат готови до 10 дни. След тях ще стане ясно дали дружеството ще бъде приватизирано или преструктурирано в хибридно дружество с общинско участие. За това ще са необходими и гаранции от чуждестранни инвеститори, които ще позволят изкарването на дружетсвото от списъка за приватизация - уточни инж. Кунев. 

Пред представителите на Министерството, изпълнителният директор на Топлофикация - Шумен инж. Иван Кунев е изискал да бъде извършена проверка на Булгаргаз за некоректни събирания на задълженията. Вероятно тази проверка ще се състои в най-скоро време, след одобрението на министър Румен Овчаров. Работната група е констатирала, че има сериозни основания да се извърши проверка за начина, по който Булгаргаз събира задълженията си.

Задълженията на абонатите към Топлофикация-Шумен са близо около 5 000 000 лв. През изминалите летни месеци събираемостта е била около 500 000 лв.