Стартира ремонтът на сградата на Дирекция Социално подпомагане-Шумен
Стартира ремонтът на сградата на Дирекция Социално подпомагане-Шумен / снимка: Дарик-Шумен,

Официален старт на ремонта на партерния етаж на сградата на ул. „Съединение" 107 в Шумен, където ще се помещава Дирекция „Социално подпомагане" бе даден днес. Ремонтът се финансира чрез проект по Оперативна програма „Регионално развитие" и е на стойност 320 000 лв. 85% от сумата са осигурени от програмата, а останалата част е съфинансиране от Агенцията за социално подпомагане.

Предстои на партерния етаж на сградата на бившата проектантска организация да бъдат изградени 6 гишета за обслужване на граждани. Помещенията ще бъдат достъпни за хора с увреждания. „Тук колегите ще работят при много по-добри и европейски условия", заяви директорът на „Социално подпомагане"-Шумен Драгомир Янков. Той подчерта, че в ремонтираните помещения ще бъдат преместени Отдела за хора с увреждания, Филиал „Кметства", Филиал „Център", там ще се помещават и офисите на Дирекция „Социално подпомагане"-Шумен. По думите на Янков, по този начин ще се подобри и организацията на работата. Ремонтните дейности ще продължат 75 дни.

„Този партерен етаж ще бъде много по-функционален и по-удобен за всички шуменци и служители на Дирекцията", заяви областният управител на Шумен Димитър Александров, който присъства на старта на ремонта.