Скандално събрание на ФК Шумен 2010, след обиди и закани за побой избраха Пенчо Захариев за президент
Скандално събрание на ФК Шумен 2010, след обиди и закани за побой избраха Пенчо Захариев за президент / снимки: Дарик-Шумен

Скандално Общо събрание на ФК „Шумен 2010" се проведе днес. След няколко часово заседание, изпълнено с караници и закани за саморазправа, така и не стана ясно кое е легитимното ръководство на клуба.

В началото на сбирката президентът на отбора Георги Георгиев изчете решение на УС от 16 април, по силата на което изключва, като членове на Общото събрание 12 души, с мотива за неплатен членски внос. Георгиев заяви, че събранието остава само с 5 души и призова останалите да напуснат. Моментално това взриви страстите в залата. Изключените членове започнаха да крещят на Георгиев, а някои отправиха и закани за побой.

Скандално събрание на ФК "Шумен 2010", след обиди и закани за побой избраха Пенчо Захариев за президент
netinfo

Опозицията на Георгиев, на няколко пъти го приканваше да спре с „цирковете" и да напусне залата. На подиума последователно се качваха Валентин Илиев, Иван Стоев и Красен Кръстев в опити да свалят преизидента. На няколко пъти Георгиев опита да продължи заседанието, без обаче да бъдат назначени протоколчик, председател на събранието и членове на изборна комисия. След като напрежението не стихна той обяви събранието за закрито и напусна залата.

Останалите запчнаха провеждането на алтернативно заседание. Първоначално за нови членове на Общото събрание бяха избрани 8 души. За членове на УС издигнаха 7 имена - Пенчо Захариев, Параскев Параскевов, проф. Димитър Игнатовски, Николай Костов, Красен Кръстев, Иван Стоев и д-р Янко Димов. Бе избран и Контролен съвет от трима души - Кънчо Кънчев, Валентин Илиев и Николай Спасов.

Скандално събрание на ФК "Шумен 2010", след обиди и закани за побой избраха Пенчо Захариев за президент
netinfo

След 10-минутно заседание новото ръководство определи за председател на УС Пенчо Захариев. Пред журналисти той заяви, че най-тежкия проблем на клуба е финансовият въпрос. По думите му, към момента участието на клуба в „Б" групата е обезпечено. Той допълни, че трябва да се благодари на треньора Енрико Пичони, който е дал около 90 000 евро за издръжката на отбора. „Надявам се да привлечем нови спонсори, мои приятели", заяви Захариев.

Под въпрос след събранието остана темата за това, кое е легитимното ръководство на шуменския футболен клуб. Вероятно и двете страни в спора ще опитат да впишат решения на легитимните според тях събрания в съда.

Скандално събрание на ФК "Шумен 2010", след обиди и закани за побой избраха Пенчо Захариев за президент
netinfo

Утре пък, от 17:00 ч. „Шумен 2010" приема на градския стадион „Панайот Волов" тима на „Пирин" - Разлог.