Скандалджии спаха в ареста, буйствали, заплашвали и обиждали полицаи
Скандалджии спаха в ареста, буйствали, заплашвали и обиждали полицаи / Дарик-Шумен, архив

Двама криминално проявени са задържани, след като чупили инвентар в заведение и буйствали, съобщиха от ОД на МВР-Шумен. При отработване на сигнала те отправили обидни и нецензурни изрази, закани  и заплахи към полицейски служители.

Около 04 ч. тази сутрин е получен сигнал, че трима души са направили скандал в заведение в кв. „Мътница", по време на който за замервали персонала с оливерници и пепелници. Сипели закани и обиди, след което са потеглили с такси в неизвестна посока.

При получаване на сигнала от полицията предприели незабавни действия. Установен е автомобила, с който са пътували, както и това, че таксиметровият шофьор ги е оставил в заведение в Шумен. Там бил изпратен екип от сектор "Охрана на обществения ред", който установил, че в заведението има лица, които отговарят на описанието, дадено от персонала в кръчмата  в кв."Мътница".

При проверка на личните документи, мъж и жена дали личните си карти, но третия мъж в компанията отказал. Двамата мъже започнали да буйстват, да отправят незензурни изрази към полицейския екип, както и обиди и заплахи към тях и семействата им. Двамата скандалджии, които са шуменци на възраст 33 и 36 години, оказали яростна съпротива по време на задържането. Единият от тях дори проявил агресивност и нанесъл удари с ръце на полицай, а другият продължил да сипе обиди и закани, изблъскал полицая и се опитал да избяга. Двамата са отведени в Районно управление „Полиция" - Шумен.

Там 36-годишният мъж започнал да рита и блъска по столовете в приемната,  да плюе и да си удря главата в стената на стаята. Извикан е екип от Центъра за спешна медицинска помощ, за да го прегледа. И двамата не престанали да обиждат и да отправят закани  на полицейските служители. Задържани са за срок от 24 часа, работата по изясняване на случая продължава.