/ netinfo
След близо месец преговори синдикалистите от КНСБ и КТ „Подкрепа“ и ръководството на МБАЛ Шумен намериха обща позиция за исканото увеличениe на заплатите и подписаха споразумение. От 1 април лекарите в болницата получават 40 лв. увеличение към основните си възнаграждения, а медицинските специалисти ще вземат 20 лева повече месечно към заплатите си. Споразумението ще бъде в сила до края на годината.
 
Синдикатите и МБАЛ – Шумен не стигнаха до споразумение

"Това е много по-малко от очакваното, защото с тази добавка не достигаме отраслово споразумение на национално ниво. Но донякъде решихме да проявим разбиране, че в момента финансовото състояние на заведението е такова и това може да си позволи ръководството", заяви  Соня Върбанова от КТ „Подкрепа“.

Увеличението ще струва на болничния бюджет по 15 хиляди лева месечно.

Медиците в МБАЛ - Шумен излязоха на протест

"Удовлетворява ме постигнатото съгласие. Приходите за 2016 година са по-малки от основна дейност от предходните 2 години. Общият брой на преминалите болни и показателите за използваемост са по-занижени с предходните периоди", каза управителят на болницата д-р Атанас Атанасов.
 
Той посочи, че ако приходите в отделенията се увеличат, няма проблем да има още едно увеличение на заплатите.
От синдикатите заявиха, че преговорите за увеличение на трудовите възнаграждения няма да бъдат прекратени, но най-рано те ще бъдат подновени след 3 месеца.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.