Близо 200 медици излязоха пред болницата
Близо 200 медици излязоха пред болницата / dariknews.bg
Ако не се постигне споразумение с ръководството на болницата, може да се стигне до стачни действия
Близо 200  медици от МБАЛ - Шумен излязоха на протест пред сградата на болницата, след като вчера бе обявено, че той няма да се състои, а започват нови преговори между представители на съсловието, синдикатите и ръководството на болницата.
 Протестът на медиците се отлага, сядат на масата за преговори
Сред исканията на медиците са да се направи ревизия на работата на болницата в последната година и половина и да стане ясно дали има средства за увеличаване на заплатите.
Медиците в МБАЛ - Шумен излизат на протест
 
Четири пъти водим преговори от ноември и директорът казва, че пари няма. Как така, когато той встъпи в длъжност, преди това бяхме на 5-то място в България – без задължения и с печалба, а сега сме болница с дългове.
Проблемът тръгна след като се обединихме с МБАЛ – Нови пазар.
Искаме спешна финансова ревизия, прозрачност на всички действия и постигане на браншовото споразумение е сектор здравеопазване, каза сестра Ивелина Александрова
 

протест
dariknews.bg


Предвижда се да се проведат поредица от срещи, в които да се обсъди финансовото състояние на болницата, както и възможностите за увеличение на работните заплати.
 
Започна и подписка за подготовка на стачка в шуменската болница. Ако тя събере 50%+1 от персонала на здравното заведение и до 2 седмици не бъде намерено компромисно решение, служителите заплашват, че ще започнат стачни действия.
 
Представители на съсловието, синдикатите влязоха на среща с управителя на лечебното заведение д-р Атанас Атанасов. Той отказа коментар.