/ netinfo
Подготвя се стачка, ако до 12 април няма резултат
Все още не се е стигнало до споразумение между ръководството на МБАЛ –Шумен и синдикатите относно условията за труд в болничното заведение.

Преди дни директорът на болницата д-р Атанас Атанасов е провел среща със синдикатите, на която е направил предложение, според което в три стъпки може да бъде увеличена заплата на работещите в МБАЛ-Шумен.

То обаче не е прието. Анета Денева от КНСБ обясни, че в момента от синдиката са направили ново предложение, което трябва да се разгледа от ръководството на болницата до 12 април. Ако дотогава няма нова среща или не се стигне до споразумение, медиците ще започнат процедура по обявяването на стачка. Тогава ще бъде свикано събрание за сформиране на стачен комитет.

От болницата е предложен вариант за плавно увеличаване на заплатите. Д-р Атанас Атанасов заяви, че това е единственият вариант.

Протест на медиците в МБАЛ-Шумен

Това е нещото, което би могло като ресурс да се осигури, без да има повишаване на приходите, обясни той.

В нашето предложение не са включени увеличение на тези медицински работници, които имат по-високи нива от началните. Това е увеличение на началните основни по категории персонал, обясни Атанасов.

По думите му, за това увеличение са нужни допълнителни 137 хиляди лева месечно към бюджета на болницата.

Днес трябваше да се проведе Общо събрание на болницата, на което да се приеме програма за оздравяване на лечебното заведение. Събранието обаче се отложи, тъй като освен представителя на държавата, нямаше представители на никоя от общините, акционери и то бе отложено за 24 април.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.