Лекарите искат правораздаването да си свърши работата
Лекарите искат правораздаването да си свърши работата / dariknews.bg
Лекари от шуменската болница се включиха в протеста в подкрепа на арестувания за убийство на крадец пловдивски лекар д-р Иван Димитров.
 
 Д-р Десислава Найденова, която е председател на Районната колегия на БЛС в Шумен, прочете декларация, в която се посочва, че дълг на всеки е да защитава семейството, особено ако става въпрос за неизбежна самоотбрана.
 
"Ако действията на д-р Димитров са акт на неизбежна самоотбрана, то следва съдебните органи  да се произнесат в най-скоро време за неговата невинност или виновност.
 
Пълен обрат по случая с д-р Иван Димитров

Живеем в правова държава и държим всички действия спрямо него да бъдат законосъобразни.
 
Настояваме за ясно регламентиране на правата на всеки гражданин в България да защитава своя дом и семейство от посегателства, които обикновено стават ненаказани, дори когато са извършени от рецидивисти", се казва още в декларцията.
  

Лекарите искат правораздаването да си свърши работата
dariknews.bg


Д-р Петко Загорчев обърна внимание, че не се търси вината или невинноста на лекаря, а се акцентира върху това, че всеки български гражданин има правото да защитава своята собственост и семейство.
 
"Много добре знаем, че по време на дежурства, на извънреден труд, семействата ни са сами. Много добре знаем наглостта, на която сме подложени, изпълнявайки своите задължения, включае и в спешните отделения точно от рецидивисти, от наркомани, алкохолици и социални отрепки – без необходимата защита, със защита, която си заплащаме сами – от нашия труд, за да назначим охранителни фирми", каза той.
 
Д-р Загорчев бе категоричен, че те не се намесват в работата на правораздаването, а искат правораздавателните органи навреме да си свършат своята работа.

Мащабна подкрепа за пловдивския лекар (ВИДЕО)

"Искаме трудът на медицинските работници и работата в здравните заведения да бъде гарантирана по сигурност, защото ние сме заведения, отговорни към националната сигурност на държавата и не може рецидивисти, наркомани и отрепки в болниците да нарушават реда и възможността да лекуваме хората, които се нуждаят от спешна помощ и да заплашват животът на персонала", бе категоричен д-р Петко Загорчев.

Той настоя и за законови промени.

"Смятаме, че трябва да има ясно регламентиране на правото ни на защита на собственост на семейства и правото на самозащита, защото там законите са прекалено хлъзгави, прекалено тълкователни. Фактът, че рецидивисти са на свобода, ясно говори, че този закон трябва да бъде регулиран", каза той.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.