Всеки има право да защитава имуществото, честта, достойнството и здравето си, каза адвокат Марин Марковски в коментар на случая с д-р Иван Димитров от Пловдив.
 
Мащабна подкрепа за пловдивския лекар (ВИДЕО)

„Текстът в закона е великолепен, много прецизен и трудно може да се намери кусур. Прокурорът просто не прилага текста”, обясни Марковски пред NOVA.

Има обвиняем за убийството в Пловдив

"Текстът на закона е великолепен - няма превишаване на пределите на неизбежна отбрана, когато нападението е в собствения ти дом с влизане с взлом или по друг начин. Принципът е този: всеки има право да защитава имуществото, честта, достойнството и здравето си", заяви Марин Марковски. "При тази ясна фактическа картина има две основания - първото е, че влиза в дома, а другото е, че наранява. Само едното от тях е достатъчно, а другото е плюс това, следователно текстът е категоричен", каза Марковски по повод случая в Пловдив.

Убитият в Пловдив мъж е осъждан за кражби

„Тук няма драма. Фактите ще бъдат изнесени ясно. Достатъчно е да се види трупът – къде е входната и изходната рана. Няма пречка съдебният медик да каже, че той е прострелян вътре и после е изминал 20-30 метра до колата. Прострелян човек не значи, че рухва. Това става по филмите”, допълни адвокатът. 

Той очаква, че Иван Димитров ще бъде пуснат с парична гаранция.
nova.bg