38-годишен мъж бе застрелян в центъра на Пловдив, докато се опитва да открадне фар. Покушението е извършено в близост до сградата на областната управа, а жертвата е известен крадец, осъждан девет пъти, съобщава NOVA.
 
38-годишният Жоро Джевизов от Столипиново е убит малко след 2 часа след полунощ. Охранителните камери на областната управа са заснели как се доближава до паркиран автомобил, навежда се към предната дясна част и няколко минути прави опити да свали фара на колата.
 

Труп на мъж върху капак на кола откриха в Пловдив

От записите на охранителните камери се вижда, че след като е прострелян, мъжът успява да се изправи на крака и пада по гръб върху предния капак на автомобила. Той е застрелян с няколко куршума буквално под прозореца на кабинета на областния управител. Цял ден криминалистите претърсваха района за гилзи.
 
Собственикът на автомобила отрича пред полицията да е извършил престъплението. Съсед казва, че той споделил, че отива в полицията да дава показания. На въпрос дали са откраднали фара на колата му, той казал "не" и допълнил, че убитият просто е намерен върху неговата кола, обяснява комшията.
 
Мъжът, открит мъртъв в Пловдив, може да е застрелян?

Една от версиит
е е, че Джевизов е убит след като преди това е извършил друга кражба.
 
Преди три години той е излязъл от затвора. Заместник окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева каза, че жертвата е 38-годишен мъж, многократно осъждан за кражби.
 
Засега за убийството няма задържан или заподозрян.  
 
nova.bg