Шуменският хор „Бодра песен“ завладя Гърция
Шуменският хор „Бодра песен“ завладя Гърция / netinfo

Шуменският детски хор „Бодра песен" се завърна от гостуването си в Гърция. Той взе участие в 18-тия международен хоров фестивал в Александрия. „Публиката беше изключително подбрана, а децата изпълниха по най-завладяващия начин една богата и трудна хорова програма", сподели впечатленията си художественият ръководител и диригент на хора Деница Узунова.

Акцент в гостуването без съмнение беше самостоятелният концерт на хора в Солун, който се състоя в концертната зала на Македонския университет. По думите на Деница Узунова малко градове могат да се похвалят с подобна подкрепа. „Трогнати сме от топлото посрещане. Чувствахме се като у дома си. Връщаме се заредени с много любов и положителни емоции", допълня тя.

Участието на хор „Бодра песен" във форума се състоя по покана на кмета на община Александрия и диригента на местните хоровете със съдействието на консулството в Солун и домакинството на Македонския университет в Солун. „Пътуването беше провокирано от международния хоров фестивал „Добри Войников", който организираме в Шумен. Поканиха ни да върнем визитата", обясни Деница Узунова.

Хор „Бодра песен" беше единственият чуждестранен участник във фестивала. „Бяхме поканени там, за да представим високото равнище на българското хорово изкуство", каза още Узунова.