Ще обсъждат проблемите във В и К сектора през септември
Ще обсъждат проблемите във В и К сектора през септември / netinfo
Покана за участие в предстоящия през септември Инвестиционен форум по проблемите на водния сектор в Шуменско отправи областният управител на Шумен Красимир Костов към делегацията от Чехия. На форума ще бъдат разисквани основните проблеми във водоснабдяването за региона, както и начините за тяхното разрешаване. По предварителни данни, за преодоляването им е необходимо в област Шумен да бъдат реализирани проекти за около 150 милиона евро.

На членовете на делегацията бе представен проекта по програма ИСПА, който се реализира в община Шумен. Главният инженер на В и К Тодор Тодоров запозна гостите с начините, по които се извършва водоснабдяването на населените места. Той очерта като основни проблемите с остарялата водоснабдителна мрежа и бавното навлизане на частен капитал в сектора.

12 души са включени в бизнес делегация от Чешката република, която е на посещение в Северна България. В състава й влизат представители на големи чешки фирми, занимаващи се с проектиране и изграждане на В и К системи от градовете Московица, Тревич и Острава.