Ще чистят коритото на р. Стражка ?
Ще чистят коритото на р. Стражка ? / netinfo

Да бъде разработен проект за почистване и корекция на коритото на река Стражка. Това решиха по време на среща областният управител на Шумен Красимир Костов, зам.- председателя на Общински съвет, Йовчо Николов и кметският наместник на кв. “Макак”- Стела Иванова.

Костов пое ангажимент да съдейства за отпускането на средства за реализация му пред Постоянната комисия за защита на населението при бедствия аварии и катастрофи към Министерски съвет. По този начин ще бъде преодоляно заливането на земеделски земи по поречието на реката и наводняването на къщите в долната част на кв. ”Макак”.

“По време на наводненията от миналото лято от високи подпочвени води бяха залети около 40 къщи, а земеделските земи по поречието на реката са били необработваеми до тази пролет” – каза г – жа Иванова.

Друг основен проблем стоящ пред жителите на кв. “Макак” е ремонтът на главната улица. Със средства от общинския бюджет, в размер на 15 000 лв., е извършен частичен ремонт на около 80 метра от нея. “Това е недостатъчно, тъй като има участъци, които са предпоставка за пътно – транспортни произшествия и не са отремонтирани” – допълни г – жа Иванова.

При актуализацията на общинския бюджет, г-н Николов пое ангажимент да подкрепи искането на жителите на квартала за отпускане на допълнителни средства за ремонт на ул. “Мир”.