РЗОК-Търговище започна договорния процес за 2011 г.
РЗОК-Търговище започна договорния процес за 2011 г. / netinfo

 

От днес РЗОК-Търговище открива процедура по прием на документи за сключване на договори с изпълнители на първична и специализирана медицинска помощ, лечебни заведения за болнична помощ и лаборатории. За по- добра организация и прецизност на договорния процес са сформирани работни групи по видове медицинска и дентална помощ, където ще се приемат и обработват документите на кандидатите за сключване на договори с РЗОК.

Съгласно Националните рамкови договори за медицинска и дентална помощ, обнародвани в Държавен вестник бр.3/от 11.01.2011 г., изпълнителите на медицинска и дентална помощ вече могат да подават необходимите документи за сключване на договор с НЗОК. Директорът на РЗОК-Търговище разглежда подадените документи и в едномесечен срок от датата на подаването, сключва договори с изпълнители на медицинска и дентална помощ, ако подадените документи отговарят на изискванията и лечебните заведения отговарят на условията, указани в Националните рамкови договори и Закона за здравното осигуряване.

Всички условия за работа през 2011 година са публикувани на интернет страницата на НЗОК - www.nhif.bg и влизат в сила от 01.01.2011 г., допълват още от пресцентъра на касата в Търговище.