Разкриха нападателите, откраднали златни пръстени от шуменка
Разкриха нападателите, откраднали златни пръстени от шуменка / netinfo

Разкрити са извършителите, които при кражба на златни пръстени счупиха ръката на 50-годишна шуменка, информират от ОД на МВР. От жената бяха откраднати два златни пръстена, като престъплението е станало вечерта на 27 юни на ул. „Света гора" в Шумен. Няколко часа преди това жената е стояла на пейка на пл. „Гривица", след което се прибрала, а после посетила заведение в близост и при прибирането й, била нападната от две неизвестни лица, които при кражбата на два златни пръстена и счупили дясната ръка.

При започнатото разследване служителите на реда са извършили проверка на алибито на лицата, които са били посетители в заведението, проведени са беседи с граждани с оглед получаване на информация по случая. В хода на оперативните действия е изяснено, че около 19:00 часа на 27 юни на пейката в градинката на пл. „Гривица" при потърпевшата седнали момче и момиче, като провели и разговор с нея. При проведените мероприятия е установена самоличността им. Това са 17-годишно момче и 16-годишно момиче от Шумен, познати на полицията. Вчера те са доведени в районното в Шумен.

Пред полицейските служители обяснили, че проследили жената. На прибиране към дома й, я настигнали като момчето, използвайки физическа сила я повалило на земята и отнело пръстените. Изяснено е, че единият пръстен е продаден на 57-годишен мъж от Шумен за сумата от 160 лева, а другият се намира в дома на момчето. Пръстените са иззети. Момчето и момичето са привлечени като обвиняеми.

Работата по досъдебното производство продължава. Момичето е настанено в Дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в град Варна. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.