Това стана след като почина 49-годишна учителка
Двама учители от Североизточна България загубиха битката с COVID-19. Едната е 48 -годишна преподавателка в Основно училище „Никола Вапцаров“ в Разград. Другата е 49-годишна нейна колежка от Професионалната гимназия по облекло и хранене в Шумен,предаде NOVA.

И двете преподавателки са били на болнично лечение през последната седмица и не са имали контакти с колеги и ученици. В Шумен решението на ръководството е да поиска дистанционно обучение за своите възпитаници.

„Вчера излезе заповед, която позволява да се премине към електронна среда на обучение. Ние взехме решение да поискаме да преминем в такава среда до 6-ти ноември. Това е предпазна мярка, защото към този момент нямаме заразени ученици. Тази стъпка ще помогне да се преодолее и психологическата драма“, каза директорът на ПГОХХТ „Асен Златаров“ – Шумен – Веселин Тодоров.

Той добавя, че всички учители имат контакт помежду си. „Няма как той да бъде ограничен, защото всички се срещаме в учителската стая“, казва Тодоров.

„Г-жа Иванова работи при нас от две години, но успя да спечели доверието на всички ученици. Тя бе уважаван и обичан учител от колеги и ученици“, казва директорът.

На територията на учебното заведение ще бъде извършена дълбока дезинфекция.