Проф. Стефан Желев влиза в парламента на мястото на Любомир Христов
Проф. Стефан Желев влиза в парламента на мястото на Любомир Христов / netinfo

Областният управител на Шумен Донка Иванова и заместничката й Селиме Кърджалиева са се отказали от мястото си в парламента. Вследствие на решението им в Народното събрание влиза следващият в депутатската листа на ГЕРБ проф. Стефан Желев. Това каза пред журналисти по-рано днес новият градоначалник Любомир Христов. Мястото на Желев в общинския съвет пък ще заеме Дилбер Мехмедали.

Любомир Христов коментира, че върху двете дами не е оказван натиск, за да се откажат от мястото. „Те сметнаха, че ще бъдат по-полезни тук в Шумен и остават на своите стари места", беше категоричен той.

„Приоритети в работата ми ще бъдат приоритетите на гражданите. Това са водата, въздуха, осветлението, а в областта - високата безработица", увери, от своя страна, проф. Стефан Желев. Той допълни, че има желание да участва в образователната комисия, както и в тази по отбрана и сигурност.

Новият депутат ще положи клетва следващата седмица. Най-вероятно в сряда той ще встъпи в първото заседание на Народното събрание.

Проф. Стефан Желев е преподавател по технически науки в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски". От миналата година е декан на Факултета по технически науки в учебното заведение. Общински съветник е от 2011 г.