Проф. Рангелова: Възпитанието на децата не може да се поставя на второ място
Проф. Рангелова: Възпитанието на децата не може да се поставя на второ място / netinfo
Семинар, организиран от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните се проведе днес в Областна администрация – Шумен. Участие в него взеха секретари на местните комисии и обществени възпитатели от 10-те общини на областта.

Когато говорим за интереса на детето трябва да го правим на практика, заяви пред Дарик проф. Емилия Рангелова – преподавател в СУ “Климент Охридски”, под чието ръководство е разработена нова съвременна методика за работа на обществените възпитатели.

Тя заяви, че най-честите причини малолетните и непълнолетни деца да стават правонарушители е подценяването на проблема възпитание. Един млад родител трябва да е подготвен да възпитава детето си, тоест в българското училище в урочните и извън урочните форми да се въведе дисциплина, в която да се подготвят бъдещите родител. Възпитанието не може да се поставя на второ място, то е първото нещо което трябва да свършим - допълни проф. Рангелова.

Според нея агресията е в цялото ни общество и няма как тя да не е и в детето. Когато възрастния е агресивен, агресивно е и детето, поради тази причина агресията трябва да се променя от макросредата, обясни проф. Емилия Рангелова.

Тя допълни, че проблемът с общуването е голям и всички, както родители, така и учители трябва да умеят да общуват с децата.