Определена е площадка за стари и излезли от употреба автомобили
Определена е площадка за стари и излезли от употреба автомобили / Dariknews.bg
Ако не бъдат потърсени от собствениците, колите ще бъдат разглобявани
Община Шумен предприема мерки за премахване на излезли от употреба моторни превозни средства, паркирани / изоставени / в имоти общинска или държавна собственост.
Близо 400 автомобила трябва да бъдат отстранени от паркинги, тротоари, зелени площи и междублокови пространства. В момента комисия, назначена със заповед на кмета Любомир Христов, издава предписания на собствениците за преместване на излезлите от употреба коли в собствени поземлени имоти или на вече определената площадка за временно съхранение на ул. „Цветан Зангов“ № 30.
Едновременно с това се съставят и констативни протоколи за техническото състояние на превозните средства. Когато собствениците не могат да бъдат установени, предписанието се залепва под формата на стикер на видно място на автомобилите. При неизпълнение на указанията за преместване в тримесечен срок от получаване на предписанието общината предприема действия за принудителното им премахване.
Ако автомобилът не бъде потърсен до 14 дни от датата на приемане, той се предава в центъра за разкомплектоване. В рамките на то­зи срок  соб­с­т­ве­ни­кът има пра­во да по­ис­ка връ­ща­не на ав­то­мо­би­ла. Ос­во­бож­да­ва­не­то се из­вър­ш­ва, след ка­то се зап­ла­тят раз­хо­ди­те по пре­мес­т­ва­не­то и съх­ра­не­ни­е­то на превозните средства.