Пребиха мъж заради неизплатени задължения към лизингова къща
Пребиха мъж заради неизплатени задължения към лизингова къща / netinfo
44 – годишен мъж от  шуменския кв. Дивдядово е бил пребит заради неизплатени задължения към лизингова къща. Според информация на ОДП – Шумен побоят е бил нанесен от трима мъже, които са работели в същата лизингова фирма. Лицата са влезли с взлом в дома на мъжа, отнели са мобилния му телефон и са казали, че трябва да си плаща дължимите вноски към лизинговата къща, след което потеглили с лек автомобил „Фолксваген”. Пострадалият е с контузно порезни рани в областта на главата, но е освободен за домашно лечение. Опасност за живота му няма.

В хода на проведените първоначални издирвателни мероприятия служители на РПУ -  Шумен са установили лицата, които са посетили дома на мъжа. Това са 30-годишният В.В., 32-годишният Р.Р. и двамата от град Шумен и 31-годишният А.А от село Вехтово, които работят в лизинговата къща, към която 44-годишният мъж не си плащал задълженията. Тримата мъже са отрекли нанасянето на побой, както и унищожаване на имущетсво.

При разпитите друг служител на лизинговата къща заявил, че още в средата на месец април 44-годишният мъж е оставил мобилния си апарат за продаване, тъй като не можел да си плати дължимите вноски по заем от 150 лева, договор за който сключил през месец февруари.

Работата по изясняване на случая продължава. Образувано е досъдебно производство.