Пожарогасител подариха на кмета на Разград за приемането на бюджет 2010 г.
Пожарогасител подариха на кмета на Разград за приемането на бюджет 2010 г. / Радка Минчева

Пожарогасител за автомобил, за да гаси финансовия пожар в Бюджет 2010 г., подари синият общински съветник Иво Димитров на кмета на Разград Денчо Бояджиев. На сесия на Общинския съвет днес финансовата рамка бе приета с 22 гласа "за", 2 "против" и 7 "въздържали се". Против бяха Иво Димитров от коалиция "Обединени демократи" и Огнян Обрешков от ГЕРБ, въздържаха се останалите съветници от ГЕРБ, независимият Божинел Христов и д-р Селиме Карагьозова от ДПС.

"Ако кметът не успее да се справи с финансовия пожар, ще трябва да дойде пожарникар, който да оправи община Разград" - заяви в обяснението си на своя отрицателен вот Иво Димитров.

Основните несъгласия на опозицията в местния парламент с бюджетната рамка са свързани с намалението на разходите за социални дейности за сметка на тези за БКС. Парите за поддръжка на фонтани - 19 000 лв. - са повече от тези за пенсионерските клубове - 15 000 лв. - даде пример Иво Димитров.

Общият размер на бюджетът на община Разград за 2010 г. е 30 698 000 лв., което е с над 3 милиона по-малко от предходната година, просрочените задължения са 600 000 лв.