Пожар в цех в шуменско предприятие, горя и житна нива в новопазарско
Пожар в цех в шуменско предприятие, горя и житна нива в новопазарско / netinfo

Три пожара са потушили огнеборците в Шуменско през денонощието, двата от тях са с материални загуби, съобщават от пресцентъра на местната полиция.

Пожар в леярен цех в предприятие на бул. "Мадара" в Шумен е получен около 18:30 часа вчера. Пристигналите на място екипи установили, че се е запалила пещ в цеха. Пламъците тръгнали след техническа неизправност - пробив във вана, от която е изтекъл разтопен метал. Пожарът е загасен с 3 тона вода. Унищожена е ел. инсталацията и хидравликата на пещта. Спасено от изгаряне е техническо оборудване.

При друг инцидент 10 декара пшеница изгорели в района межди новопазарските села Стан и Зайчино ореше. Пламъците възникнали около 19:30 ч. вчера. Екипът, пристигнал на място, загасил огъня с 2 т. вода. Житният блок е на около 10 метра от пътя. Причината за пожара е в процес на установяване. Спасени от изгаряне са 490 декара посеви с пшеница.

В каолиновското село Тъкач около 17:55ч. вчера е запалено стърнище. Огнеборците потушили пламъците с 4 т. вода. Спасени от изгаряне са 5 дка слама.