Повечето от гражданите, които съдят общината, печелят делата
Повечето от гражданите, които съдят общината, печелят делата / Дарик Шумен
Повечето от гражданите, който съдят общината, печелят делата
24136
Повечето от гражданите, който съдят общината, печелят делата
  • Повечето от гражданите, който съдят общината, печелят делата

Около 150-160 са гражданите, потърсили помощ от омбудсмана на община Шумен от началото на настоящата година при решаването на различни проблеми. Това съобщи в интервю за Дарик общественият посредник инж. Христо Христов. За сравнение с 2008 г. броят им е приблизително същият – допълни той. Най-често шуменци ме търсят по въпроси, свързани с устройството на териториите или с етажната собственост, обясни още Христов.

За помощ към омбудсмана на Шумен се обръщат и хора, живеещи на територията на други общини, където няма обществени посредници. По думите на инж. Христов, в повечето от случаите, когато има пропуск или грешка в работата на администрацията, тя откликва и се пристъпва към разрешаването на проблема. Има обаче и ситуации, в които това не се случва и тогава част от гражданите търсят решение на проблема си по съдебен път. Повечето от онези, които са съдили общината, печелят делата в своя полза – това сочи справка, изискана от Христо Христов преди няколко месеца.

„Въпреки, че администрацията има въведено точно определено време за работа с граждани, към мен шуменци могат да се обръщат всеки работен ден” – уточни още той.

Цялото интервю с инж. Христов чуйте в прикачения звуков файл.