ОДМВР-Шумен
ОДМВР-Шумен / netinfo
Служители на сектор „Пътна полиция“ с беседи по пътна безопасност към кандидат-шофьорите. Инициативата е на ОДМВР- Шумен и ОС БЧК, а целта е да се заостри вниманието на бъдещите водачи за недопускане на произшествия
 
Идея: GPS система ще определя маршрута на кандидат-шофьорите

Беседите се провеждат в сградата на БЧК по време на курсовете по първа долекарска помощ. Инспектор Илия Господинов от сектор „Пътна полиция“ разговаря с бъдещите шофьори като основният акцент беше поставен върху отговорността им като водачи на пътя.

Като шофьори вие вече ще имате много повече отговорности. Не надценявайте своите лични способности и пазете както себе си, така и останалите участници в движението, призова инсп. Господинов.

ОДМВР-Шумен
netinfo


Униформеният служител им разясни кои са най-честите причини за пътнотранспортни произшествия. Отново им беше припомнено да пазят на пътя най-уязвимите участници в движението - пешеходците, децата и възрастните хора. Особено внимание им беше обърнато за последиците от несъобразената скорост.

Кандидат-шофьорите ще се учат да кормуват повече часове

Движете се с нормална скорост, за да можете да реагирате ако внезапно на пътя излезе пешеходец. Шофирайте разумно, за да не се превръщате нормалните в екстрени ситуации, посъветва инсп. Господинов. Беседите ще продължават по утвърден график.

ОДМВР-Шумен
netinfo

От началото на годината до момента от ОД на МВР-Шумен са издадени 6144 свидетелства за управление на моторно превозно средство. Отнети от водачите са 293 СУМПС, като най-много - 179 са след употреба на алкохол.
 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.