Акция полиция
Акция полиция / dariknews.bg
Полицията в Шумен раздава пътни карти с най-опасните пътни участъци.

Новата инициатива по пътна безопасност, инициирана от ОДМВР- Шумен, е във връзка увеличения брой на птп миналата година в Шуменско.

След направен анализ на опасните участъци и пътищата с концентрация на птп е изготвена пътна карта, с отбелязаните на нея улици в града и пътища в региона.
 

През 2019 година  в Шуменско са регистрирани 895 катастрофи, със 146 повече от 2018 година, в които са ранени 175 и са загинали 17 участници в движението.Анализът показва, че при завишен брой на произешствия с материални щети на един и същ участък много скоро на това място настъпва произшествие с пострадали. Поради тази причина на пътната карта, изработена от ОДМВР- Шумен с червено са отбелязани участъците от уличната мрежа с повишена опасност  от възникване на тежък пътен инцидент. 

Униформените вече я раздават на водачите по време на специализирана полицейска операция по безопасност на движението.

Акция полиция
dariknews.bg


В първия етап на кампанията карти ще получат водачи, които управляват автомобили на територията на областния град. Пътни полицаи ще спират шофьори и ще разясняват целта на инициативата и съдържанието на картите. Ще апелират за повишена концентрация, бдителност и внимание при преминаване през кръстовища, регулирани с пътни знаци и на места, където масово пресичат пешеходци.

 

В следващия етап и предвид географското разположение на област Шумен  водачите, които преминават транзитно през републиканската пътна мрежа – първокласни пътища и АМ „Хемус“ ще бъдат спирани и ще получат подарък пътна карта.