/ МВР
Полицаи иззеха монети и плочка с вид на антични от частен дом в Нови пазар, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

Проверката е извършена около 14:55 часа вчера в жилище на ул.“ Цар Асен“ след сигнал, че мъж държи културно-исторически ценности, които не са регистрирани по съответния ред. 

В имота, обитаван от 39-годишин мъж от Нови пазар, полицаите намерили и иззели 11 монети с вид на антични, плочка с приблизителен размер 30 на 20 сантиметра и металотърсач. 

Задържаха трима души за наркотици и антични предмети в Кърджалийско

За извършено престъпление по чл. 278, ал. 6 от НК е образувано досъдебно производство.

Това е поредният мъж в Шуменско, установен от служителите на реда да държи културно-исторически ценности, които не са регистрирани по съответния ред. Както БТА съобщи, полицаи иззеха 30 монети с вид на антични от жилището на 34-годишен мъж от Нови пазар във вечерните часове на 16 август, след като е установен да шофира след употреба на наркотични вещества. На 2 юни вечерта пък криминалисти иззеха незаконно оръжие, боеприпаси и 30 старинни монети с вид на археологични обекти от апартамент на 29-годишен мъж от Шумен, както и маталотърсач от негово жилище в село Средня.