БК Шумен
БК Шумен / dariknews.bg
Момчетата (12) победиха Ънстопабъл Добрич и загубиха инфарктно от Дунав Русе

БК Шумен стартира заключителния етап в регион „Добруджа и Мизия“, група А с победа и драматична загуба на първия турнир във Варна. Това съобщиха на официалната страница на клуба.

Шумен победи Ънстопабъл Добрич с 57:24 и загуби инфарктно от Дунав Русе с 46:49. С тези резултати Шумен заема четвъртото място в региона, като за по-предно класиране се нуждаем от победи срещу фаворитите Черно море Тича и Доростол Силистра.

Първият двубой срещу Ънстопабъл Добрич започна страхотно за нашият тим и поведохме в резултата. Първата ни петица очевидно играеше по-добре от тази на добричлии и спечелихме с 18:4. Втората четвърт обаче не започна добре за Шумен и „неудържимите“ от Добрич върнаха част от преднината. Вторите петици и на двата отбора правеха много грешки и главно благодарение на Преслав Ястров добричлии намалиха преднината ни. Полувремето дойде при резултат 25:14 в полза на Шумен. След почивката на терена за Шумен отново бе силната ни петица, която с добра игра в защита и бързи нападения успя да натрупа нова преднина до края на частта разликата нарастваше постоянно за шуменските момчета и те я затвориха при 41:15. Последната четвърт втората петица на нашия отбор се разигра и с хубава защита ограничи добричлии откъм резултатност, докато хубавите пробиви на нашите състезатели бързо качиха разликата с нови 16 точки и двубоят приключи при 57:24 в полза на Шумен. Ще запомним и двубоя и със спортменското поведение на Преслав Ястров от Ънстопабъл, който на няколко пъти подаде ръка на паднал върху паркета играч на Шумен.
 

 
Региони за момчета (12) | Добруджа и Мизия (Заключителен етап)...

Видео с някои от най-интересните моменти на момчета (12): Първи турнир от заключителния етап в регион "Добруджа и Мизия". Нашият тим победи Ънстопабъл Добрич с 57:24 и загуби от Дунав Русе с 46:49 след драма в края.

Публикувахте от Баскетболен клуб Шумен в 25 февруари 2017 г.

Във вторият двубой за деня се изправихме срещу познат съперник, русенският Дунав от когото вече имахме две загуби в първия полусезон – 72:61 и 71:49. Днешният двубой също стартира добре за русенци, които благодарение на по-добрата си игра в нападение през първата четвърт направиха разлика от 9 точки – 14:5. Втората петица на нашият отбор, обаче излезе много по-мотивирана и след много хубави изяви в защита, както и отлични пробиви в нападение разликата бе стопена до 4 точки в средата на частта. До края, обаче Дунав показа страхотно нападение и за кратко време върна разликата до 13 точки, а полувремето дойде при резултат 37:24. През второто полувреме доминацията на „сините“ от Русе продължи и до средата на третата четвърт разликата скочи до 18 в тяхна полза. И когато всички в залата очакваха нова убедителна победа за Дунав, нашите момчета се събудиха и започнаха да играят страхотно както в защита, така и в нападение. До края на частта преднината на Дунав бе намалена до 9 точки. А в последната четвърт Шумен показаха от по-сърцата игра и въпреки, че Дунав поддържаше добро ниво на игра в защита, шуменци заключиха своя кош и ограничи русенци до едва 7 точки в тази четвърт. Разликата падна до едва две точки, но Дунав отбелязаха един наказателен за 49:46 последваха три поредни опита на шуменските играчи от тройката, за да изравнят резултата, но топката просто не пожела да влезе и Дунав се поздрави с трета поредна победа срещу Шумен.

Следващият турнир е на 26.03.2017 в Силистра и на него ще се определи, кои два отбора ще са домакини на зоните от този регион.