Пламен Орешарски: Ще осигурим допълнителни средства по фонд „ФЛАГ”
Пламен Орешарски: Ще осигурим допълнителни средства по фонд „ФЛАГ” / Борислав Курдов
Пламен Орешарски: Ще осигурим допълнителни средства по фонд „ФЛАГ”
67283
Пламен Орешарски: Ще осигурим допълнителни средства по фонд „ФЛАГ”
  • Пламен Орешарски: Ще осигурим допълнителни средства по фонд „ФЛАГ”

С викове оставка и червени боклуци активисти на ГЕРБ посрещнаха  министър-председателя Пламен Орешарски в Търговище. Той бе тук за да проведе работна среща с областния управител Емел Расимова и кметове на общини от региона.

По време на срещата са били обсъждани проблеми на отделните населени места, фискалната децентрализация и възможностите за по-голяма финансова самостоятелност на местните власти. В дискусията са били разгледани и въпроси за усвояването на еврофондовете.

Допълнителни средства в размер на 35 милиона евро ще осигури държавата по фонд „ФЛАГ”. Това заяви министър председателят Пламен Орешарски по време на посещението си в Търговище. Парите ще бъдат на специално разположение на фонда за новия програмен период, уточни г-н Орешарски.

Пред представители на медии, министър Орешарски заяви, че е запознат с водния проблем на Омуртаг, където е обявено бедствено положение. Предстои зам.-министър Добромир Симитчиев да изготви доклад с препоръки за това с какво централната власт може да помогне, съобщи министър-председателят.

В работната среща с министър-председателя Пламен Орешарски участваха още министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, както и депутатите от Търговищки избирателен район.

Пламен Орешарски Ще осигурим допълнителни средства по фонд ФЛАГ
netinfo